Posidònia 2021 se suma a un projecte liderat per la UB per monitoritzar rutes de peixos i obtenir informació que ajudi en la gestió del medi marí

Exemplar al qual s'ha infiltrat un emissor (Foto: Universitat de Barcelona)

L’associació maresmenca Posidònia 2021 ha iniciat una col·laboració amb la Xarxa Catalana de Marcatge i Seguiment de Fauna Aquàtica que lidera la Universitat de Barcelona i instal·larà i gestionarà un aparell submarí davant la costa de Mataró per controlar els moviments de diverses espècies de peixos. 

Segons informava ahir TV Mataró, el projecte pretén establir un mapa dels desplaçaments que fan espècies com les servioles, els llobarros, les orades o els meros, a fi de poder establir àmbits de moviment i, en conseqüència, marcs territorials d’actuació. Concretament s’instal·larà un receptor a la ‘barreta de l’arbre’, que és una de les zones de busseig més populars de Mataró i també un emissor infiltrat a l’interior dels peixos. Mitjançant radiofreqüències, el receptor és capaç de registrar el senyal que emeten els peixos marcats a una distància de fins a 300 metres. Ja s’han fet proves a la part nord de la costa catalana i s’han detectat moviments més llargs del que es pensava, un fet que confirma la necessitat de gestionar el litoral de manera integral, segons ha advertit en Marcel Gubern, membre de Posidònia 20211. L’entitat recopilarà aquestes dades cada 2 o 3 mesos perquè posteriorment es puguin analitzar. Val a dir que els animals monitoritzats duran un distintiu de plàstic amb un número de telèfon on es demana a la població que s’hi truqui si algú els pesca o se’ls troba morts.

Translate »