Segueix-nos!

Redacció Premià Mèdia

15 de maig de 2024

Política

Política

Ple municipal de maig on destaca l’aprovació definitiva de la nova ordenança de residus i on es volen fer sentir els veïns contraris als nous contenidors

Redacció Premià Mèdia
Foto d'arxiu del ple municipal d'abril

Ple municipal de maig avui dimecres amb una ordre del dia de caràcter molt econòmic i on, en contra del que és habitual, no hi ha mocions ni precs i preguntes. En el capítol de govern i economia es porta a aprovació el Pla anual de contractacions i es dóna compte d’altres plans en matèria pressupostària i de control financer, i també de l’informe trimestral sobre pagament d’obligacions. Tot seguit, en un apartat de medi ambient i serveis, s’ha de votar l’aprovació definitiva de la nova ordenança que regula el servei de gestió de residus i neteja viària, l’ordenament jurídic i fiscal sobre el qual recolza el nou sistema de recollida de brossa. 

Val a dir que aquest punt de l’ordre del dia coincideix amb l’anunci que han fet d’una manifestació prèvia al ple els veïns que s’oposen als nous contenidors intel·ligents, que també tenen previst assistir al ple i intervenir després de la sessió. Avui aquest col·lectiu ha emès un comunicat (veure més avall) on exposen les raons que els porten a manifestar-se, on afirmen que “estan més vius que mai” i on reclamen a l’Ajuntament que s’obrin vies de diàleg (acusen el govern d’utilitzar “argúcies” per silenciar-los). Pel que ha pogut saber Premià Mèdia, però, novament es tallarà el senyal audiovisual de la sala per decisió de l’alcalde, que addueix que l’ordenament municipal actual no obliga l’Ajuntament a difondre’l a través dels seus canals perquè es tracta d’un espai de participació no regulat. Aquesta condició de trobada informal, sumada a l’impediment tècnic per traslladar en directe el senyal als canals de Premià Mèdia, han portat a decidir l’empresa municipal Primília Serveis, gestora de l’emissora municipal, que aquest espai de diàleg del públic amb els regidors no tindrà cobertura informativa.

L’últim punt del ple és en un apartat d’esports per bé que té una clara implicació econòmica, ja que es porta a aprovació el pagament a l’empresa concessionària de la piscina, el CEM, de 201.706,03 € en cinc anualitats per tal de restablir -en virtut del que estipula el contracte- l’equilibri econòmic de la concessió, equilibri ‘trencat’ per la inversió per aquest import en el projecte d’instal·lació d’una planta fotovoltaica en aquest edifici. 

Comunicat del col·lectiu STOP Contenidors Tancats:

Etiquetes:

brossa | Ple Municipal

Més notícies

Cultura