Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 de juliol de 2023

Comarca

Comarca

Pere Aragonès i Ester Capella han presentat avui al Masnou la inversió en mobilitat que es farà els pròxims anys a la comarca

Joaquim Aguilar
Pere Aragonès amb Jaume Oliveras i Ester Capella a l'acte d'aquest matí (Foto: Govern de la Generalitat)

El president de la Generalitat Pere Aragonès ha estat avui en un acte al Masnou juntament amb la consellera de Territori, Ester Capella, per presentar els projectes de millores en la mobilitat al Maresme que -com s’ha confirmat aquesta setmana amb la signatura d’un protocol- rebran una injecció econòmica des de Madrid (per mitjà de la fórmula de l’encomana de gestió) de 384 milions d’euros. L’acte s’ha fet a quarts de 10 del matí a la plaça de la Llibertat del Masnou, i a banda d’Aragonès i Capella també hi eren l’alcalde del Masnou Jaume Oliveras, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs. Segons ha explicat el mateix Govern en una comunicació aquest migdia, Aragonès ha remarcat que “ara és l’hora de concretar aquest protocol amb els convenis” que s’han de formalitzar per escometre les obres, i ha fet notar que “el Ministeri ja té la proposta sobre la taula”, que ha instat a “signar i concretar amb la màxima celeritat”. També ha denunciat que “la quantificació econòmica d’aquest acord arriba 14 anys tard” ja que, com ha recordat, “l’any 2009 l’estat va prometre una inversió de 400 milions d’euros, però no en va executar ni una quarta part”.

Tot això passava l’endemà que a Pineda es fes un acte semblant aquest cop amb la Ministra de Transports Raquel Sánchez i amb color socialista, perquè a banda de Sánchez hi havia la diputada maresmenca del PSC al Parlament Alícia Romero i els alcaldes socialistes de Mataró i Pineda de Mar, David Bote i Xavier Amor, respectivament. En declaracions a tvmataró la Ministra Sánchez posava en valor la inversió a efectes de mobilitat i aprofitava per fer una mica de campanya:

Recordem que l’acord entre la Generalitat i Madrid per escometre aquestes inversions de moment s’ha materialitzat en un protocol que es va signar la setmana passada. Després d’això caldrà traslladar les voluntats a un conveni, i per això podrien passar, segons la informació de tvmataro, com a mínim 4 mesos durant els quals se’n farà la redacció i es detallaran el conjunt de les actuacions que es faran a la comarca.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura