Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de juny de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Pep Ripollès: “el tancament de contenidors s’està fent sense problemes i aquesta setmana hem atès prop de 400 veïns per lliurar targetes o tramitar canvis”

Joaquim Aguilar
Pep Ripollès entrevistat per Premià Mèdia ahir en una de les primeres illes amb contenidors tancats

Primeres hores de tancament de contenidors sense incidències de relleu, segons l’àrea de medi ambient, i amb un repunt molt important pel que fa a la feina de lliurament de targetes a l’Ajuntament als veïns que “deixen les coses per l’última hora”, en paraules del regidor de medi ambient Pep Ripollès. Ahir Premià Mèdia es va desplaçar a una de les primeres illes de contenidors tancats, a la Gran Via de Neus Català, i va parlar amb Ripollès i amb una de les 7 informadores que aquests dies estan assistint la ciutadania. Com diem, segons el regidor els primers dos dies de tancament les coses han anat segons el guió previst i les incidències no han estat rellevants:

En concret, segons ens ha dit Ripollès, només aquesta setmana s’han atès al voltant de 400 veïns que demanaven les targetes o bé que sol·licitaven canvi de bateria de contenidors o exempcions per l’ús de residus sanitaris. I entre les demandes de targetes anotem que dels 18 veïns que en el seu moment van retornar-les com a gest de protesta i rebuig al nou sistema n’hi ha hagut 3 que s’han fet enrere i aquests dies les han anat a sol·licitar.

Pep Ripollès també ens feia notar que el procés de tancament de contenidors s’està fent simultàniament a la instal·lació de noves papereres a tot el municipi, un nou model amb dos cubells per a les fraccions d’envasos i rebuig que substituiran les antigues. També s’han d’habilitar contenidors oberts a les platges. I pel que fa a les crítiques que ahir formulava el PSC, que apuntava que seria millor esperar que passi l’estiu per posar en solfa el nou sistema, Ripollès ho discutia i exposava les seves raons:

Premià Mèdia va parlar també com diem amb una informadora, la Jèssica, que ens deia que en general els veïns estan adoptant els nous hàbits sense problemes ni massa reticències, i que si s’ha produït alguna disfunció amb l’ús de les targetes o l’aplicació s’ha resolt aviat:

Fem notar per últim que ahir el programa Planta Baixa del canal 3Cat va venir a Premià de Mar i, com nosaltres, va parlar del nou sistema de recollida de brossa en una illa de contenidors amb Ripollès i amb una informadora, i també va incloure al reportatge una declaració breu de la plataforma STOP Contenidors Digitals.

YouTube player

Etiquetes:

brossa | Pep Ripollès

Més notícies

Cultura