Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de juny de 2024

Comarca

Comarca

Parlem amb Javier Mariscal, autor del Càntir d’Argentona 2024: “sembla fet per un torner que no sap fer anar el torn, però que li surt un càntir simpàtic”

Joaquim Aguilar
Javier Mariscal entrevistat per Manel Ferrer amb el càntir al fons.

Premià Mèdia va ser ahir a l’acte de presentació de la Fira Argillà d’Argentona d’enguany i del càntir que la presidirà. L’autor n’és l’il·lustrador i també ceramista Javier Mariscal, que també ha firmat el cartell d’enguany. En tots dos casos, obres que destil·len l’estil inconfusible d’aquest artista, i que en el cas del càntir ell mateix diu que podria ser un producte fet per un ceramista que no sap fer anar el torn. Hi va conversar el Manel Ferrer:

Segons afirma l’organització de la fira, Mariscal és el dissenyador amb més projecció pública dels que fins ara han participat en el disseny del càntir, que es vendrà al preu de 30 euros. L’acte de presentació d’ahir va servir per explicar les noves credencials d’aquest esdeveniment que es farà del 5 al 7 de juliol, una fira que fa un canvi de rumb, diuen, per evolucionar cap a un festival, ja que es vol donar més èmfasi al seu caràcter cultural i artístic en detriment del seu paper comercial. Així, s’hi anuncien espectacles de fang i foc, dansa i música tradicional, micro-exposicions o fins i tot una mostra de cinema sobre ceràmica i demostracions de terrissa tradicional. El país convidat aquest any és la República Txeca.

Mira l’entrevista del Manel Ferrar al Javier Mariscal per l’Ona Maresme:

YouTube player

Recull de fotos de la roda de premsa i Javier Mariscal al Museu del Càntir:

Més notícies

Cultura