Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de març de 2023

Successos

Successos

Operació policial antidroga amb 7 detinguts i desmantellament de plantacions de marihuana a Vilassar de Mar i Castelldefels

Joaquim Aguilar
Foto: Mossos d'Esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar i de Cornellà han desmantellat recentment tres plantacions de marihuana a les localitats de Vilassar de Mar i Castelldefels i  han detingut un total de set persones per un presumpte delicte d’organització criminal, contra la salut pública, falsificació documental i defraudació de fluid elèctric.

Segons explica el cos policial, la investigació es va iniciar l’octubre de 2022 després de detectar un grup de persones que presumptament es dedicava al cultiu de marihuana en domicilis del Maresme i el Baix Llobregat, producció que després es traslladava a països d’Europa. La feina coordinada amb cossos policials europeus va permetre localitzar els immobles i mesurar el consum energètic fraudulent, que equivalia a 600.000 euros. També es va saber que el lloguer dels habitatges s’havia aconseguit per mitjà de nòmines falses. 

En el tram final de la investigació es van intervenir un total de 1583 plantes de marihuana, i 28 kg de cabdells, a banda de material per produir, assecar i distribuir la droga i dos vehicles que servien a la logística. A l’operatiu es van detenir set persones responsables de les plantacions però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Gavà va decretar l’ingrés a presó a sis del set detinguts.

Etiquetes:

Detencions | Marihuana

Més notícies

Cultura