Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 d'abril de 2023

Infraestructures

Infraestructures

Obres de condicionament aquests dies a Can Roura, que acollirà l’OME i l’oficina Premià Energia

Joaquim Aguilar
Els treballs s'estan fent sobretot a l'ala dreta de la planta baixa

Des de fa pocs dies es fan treballs de condicionament a l’edifici de Can Roura, al carrer de Sant Antoni, on està previst que funcionin -entre altres- les noves oficines Premià Energia i l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), tots dos departaments creats la tardor passada i que estan adscrits a l’empresa Premià Serveis Municipals, que també tindrà els serveis administratius i atendrà els veïns en aquest edifici.

Els treballs més importants s’estan fent a la planta baixa i més concretament a l’ala dreta (si es mira l’edifici des del carrer), en l’estança que fins fa poc acollia l’oficina utilitzada pels sindicats de l’Ajuntament. Allí, com ens ha explicat el tinent d’alcalde de territori Antoni Subirà, s’hi fan obres de caràcter menor de condicionament de l’equipament, però no es toca en cap cas l’estructura ni la distribució de l’edifici (entre altres coses perquè es tracta d’un edifici protegit i perquè totes les parets d’aquesta planta són parets mestres). 

La previsió és que els treballs s’enllesteixin abans de 15 dies i a partir d’aquell moment tant Premià Energia com l’OME i Primilia Serveis ja puguin atendre la ciutadania en aquest emplaçament, tot i que els serveis administratius de l’empresa municipal ja treballen a la segona planta de Can Roura d’ençà que la nau 1 de l’antiga fàbrica del Gas (la seva antiga ubicació) es va convertir en la Casa de la Dona. 

Can Roura és un dels edificis municipals que el govern ha assenyalat els últims temps com a susceptibles de viure una transformació física i funcional: el març de 2022 s’hi referia la regidora de cultura, Elisenda Busquets, que explicava la idea que aquesta casa emblemàtica passés en el futur a acollir una nova ‘Casa de la Cultura’. El futur incert del Jutjat de Pau també podria marcar els usos d’aquest edifici històric.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura