Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 de juny de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

Obres a la platja: els camions, a punt d’assaltar l’espigó de l’estació, on també s’haurà de construir un pas per portar roques fins la punta

Joaquim Aguilar
Treballs aquest matí de construcció del camí que permetrà els camions arribar fins l'espigó de l'estació

D’aquí a una setmana aproximadament es podria haver completat el camí que ha de permetre començar les obres d’allargament de l’espigó de l’estació, una de les infraestructures més importants incloses en les obres d’estabilització del litoral que està fent el Ministeri de Transició Ecològica. Ho ha explicat el regidor d’urbanisme Antoni Subirà: els primers treballs, un cop implantada l’obra, han consistit a transvasar sorra de la platja de Llevant a la platja del Pla de l’Os per tal d’habilitar un camí per als camions que després traslladaran les roques fins l’espigó de l’estació. Tot plegat, segons Subirà, unes obres que van a bon ritme malgrat que un episodi de mar de fons que hi va haver fa uns dies:

Quan això estigui fet, caldrà també convertir l’espigó de l’estació en una via transitable: això es farà justament a base de roques i altres materials fins que sigui prou ample i resistent. I a partir d’aquí, els camions començaran a fer viatges fins a la punta per dipositar-hi roques i fer-lo créixer fins a una longitud d’uns 130 metres. Recordem que en aquest punt l’espigó acabarà en angle recte amb un afegitó cap a Barcelona (d’uns 50 metres) i encara una extensió més en línia recta de 135 metres que quedarà submergida. 

La intenció del Ministeri és tenir acabat o molt enllestit aquest espigó abans de començar a fer l’espigó transversal que s’ha de fer davant la platja del Pla de l’Os, per tal de guanyar abans que res aquesta protecció al sector sud. L’espigó transversal es farà construint de nou un camí per als camions que començarà al petit espigó que hi ha a la platja del Bellamar: novament s’aniran dipositant roques i altres materials fins que els camions puguin arribar al lloc elegit i començar aquesta construcció. Quan estigui fet, el camí es desfarà i el nou espigó es convertirà en una illa longitudinal de 65 metres a 75 metres de la platja.

Tot això s’hauria d’haver fet, segons el calendari del Ministeri, abans del novembre d’aquest any, moment en què està programat el transvasament de 350.000 m3 de sorra a aquestes platges provinents d’un banc de sorra submarí que hi ha davant les platges del Masnou. 

Segons Antoni Subirà, de moment les obres s’estan desenvolupant sense incidències i no consta a l’Ajuntament que hagin suposat un destorb important a l’activitat dels banyistes. Fem notar per últim la circumstància que les roques que s’han d’utilitzar per construir aquests dos espigons provenen de les pedreres d’Òrrius, que és el lloc on el Ministeri ha decidit proveir-se d’aquest material per raó de la seva proximitat. 

Escolta les declaracions de l’Antoni Subirà:

Etiquetes:

Litoral | Obres | Platges

Més notícies

Cultura