Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

28 de març de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

Números de Setmana Santa de la campanya de la brossa: targetes al 85% i contenidors al 40%, i intenció que quedin tancats la 2a quinzena d’abril

Joaquim Aguilar
Moment del nou vídeo protagonitzat per David Olivares

La implantació del nou sistema de recollida de brossa domiciliària ha arribat a Setmana Santa amb números molt propers a allò que havia previst l’equip de govern i amb prop de la meitat dels nous contenidors ja instal·lats al carrer. 

A data d’ahir ja eren un 85% els domicilis que disposaven de les targetes i que, per tant, podran utilitzar els contenidors quan quedin tancats, cosa que hauria de passar -segons ens diu el titular de medi ambient, Pep Ripollès- al llarg de la segona quinzena del mes d’abril. De moment, romanen oberts a l’espera que s’hagin instal·lat totes les noves bateries i a l’espera de poder augmentar també el percentatge de domicilis amb targeta. Pel que fa a la instal·lació dels nous contenidors Ripollès ens indica que s’està al voltant del 40% i que -tot i que l’operació està sent més lenta del que es pensava- es calcula que podrien estar tots instal·lats al llarg de la setmana vinent.

Pep Ripollès, que fins dimarts vinent és alcalde accidental, també ens ha fet notar que la voluntat del govern és deixar els contenidors oberts tant com sigui possible, però que en la mesura que els registres de deposicions d’aquest 2024 configuraran l’import de la taxa de brossa de l’any 2025 el tancament no s’hauria de demorar excessivament per tal que aviat ja es puguin començar a acumular dades sobre els índexs de reciclatge de cada domicili.

Afegim per últim que ahir l’Ajuntament publicava un nou vídeo a xarxes en el marc de la campanya divulgativa, una càpsula protagonitzada en aquesta ocasió per l’actor premianenc David Olivares en què se’ns explica, amb to humorístic, com funcionen els nous contenidors. Fent servir la bateria de la plaça Nova i amb l’ajuda de dos presumptes veïns (una dona gran i un adolescent), Olivares mostra com s’obren els contenidors ja sigui amb les targetes o bé amb l’aplicació mòbil:

YouTube player

Etiquetes:

brossa

Més notícies

Cultura