Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de maig de 2022

Comarca

Comarca

Novetats policials a Mataró: la Policia Local supervisarà la recollida selectiva de brossa i aquest estiu tornen els ‘serenos’

Joaquim Aguilar
Habitatges a Mataró

Aquesta setmana han transcendit dues novetats importants en matèria de seguretat ciutadana i també de neteja i tractament de residus a Mataró. D’una banda, com explicava El Capgròs, l’Ajuntament ha decidit que la Policia Local s’incorpori al dispositiu que ja fa algun temps que s’ha activat per controlar el compliment del sistema de recollida selectiva de brossa, un protocol que s’aplica d’ençà que es va implementar el nou model de recollida mòbil al centre de la població. Ara, doncs, els agents inspeccionaran -conjuntament amb els treballadors de la neteja- les bosses que no compleixin amb la norma a fi de localitzar l’origen i sancionar els infractors.

La notícia coincideix en el temps amb l’anunci que aquest estiu començaran a fer patrulles per la ciutat 12 agents cívics nocturns, que seria el terme que actualitza la figura clàssica del ‘sereno’. Segons informava ahir El Periódico, el model s’inspira en el que s’ha adoptat a ciutats com Santa Coloma de Gramenet o Cornellà, on ha tingut bona acollida. Per fer-ho possible s’hi destinarà una partida de 165.000€, que s’obté d’una modificació del Pressupost aprovada al ple la setmana passada. El servei que oferiran aquests nous ‘serenos’ serà bàsicament el d’acompanyar i atendre persones que ho requereixin durant la nit: no tindran autoritat policial sinó que, davant d’una situació que escapi de la seva competència, hauran de comunicar-se amb Policia Local o Mossos d’Esquadra.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura