Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 de febrer de 2024

Comarca

Comarca

Nou programa del Consell Comarcal de suport a l’ocupació del col·lectiu jove, l’únic que creix en aturats respecte el 2023

Joaquim Aguilar

El Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa un nou Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil (SOJ) encaminat a millorar la formació i l’ocupabilitat dels joves d’entre 16 i 29 anys de la comarca. Es tracta d’un programa que rep el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i està cofinançat per la Unió Europea. 

La nota de premsa que n’informa indica que el programa oferirà atenció individualitzada i itineraris personalitzats per ajudar a millorar les competències formatives i laborals, però no dóna massa detalls més. Sí que fa notar, però, que les últimes dades d’atur a la comarca situen aquest col·lectiu com un dels que està registrant un major repunt de desocupats: en termes interanuals el gener passat la desocupació només va créixer justament entre persones de 16 a 24 anys (d’un 5,17%). També indiquen que les oficines d’ocupació del Maresme tenen inscrits 2.505 joves com a demandants d’ocupació no ocupats. D’aquests, 312 tenen entre 16 i 19 anys, 909 entre 20 i 24 anys i 1.284 entre 25 i 29 anys. La informació del Consell Comarcal al web d’aquest organisme inclou un formulari per accedir al programa i un seguit de telèfons per contactar amb els professionals que se n’ocupen. 

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura