Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

27 d'octubre de 2023

Societat

Societat

No+Pisos fa un bon balanç de les converses amb els partits sobre les Hortes de Ponent, però els retreu que no hagin presentat al·legacions al projecte

Joaquim Aguilar
Jordi Calvache, Irene Benabarre i Vicenç Andreu, membres de No+Pisos, en una foto d'arxiu a Premià Mèdia

La plataforma No+Pisos ha completat aquesta setmana una nova ronda de trobades amb grups polítics en què s’ha estat debatent al voltant del futur de les Hores de Ponent. En la línia dels contactes que va mantenir aquesta entitat amb els partits quan es va posar a l’agenda política una eventual requalificació de les finques de Transmesa i MTG, ara el propòsit -segons ha explicat el portaveu Jordi Calvache- també era exposar als grups l’oposició de la plataforma a la creació de nous habitatges i, al mateix temps, buscar complicitats i possibles vies de col·laboració. 

Pel que ens han dit avui, en total han estat 4 els grups amb qui s’han reunit: ECP, PSC, Crida Premianenca i ERC. Estimem Premià i PP no els han respost, pel que diuen, i Cs els oferia de trobar-se al Parlament i no els va semblar oportú. De les reunions que s’han fet, No+Pisos en fa un balanç positiu tot i que considera que aquests grups no han estat prou proactius a l’hora d’abordar la situació i el futur d’aquestes finques, en gran part -diuen- perquè ja tenien molt coll avall l’arribada de nous habitatges. Escoltem el portaveu de l’entitat Jordi Calvache:

Segons No+Pisos, en general l’Ajuntament ha desaprofitat les contrapartides que oferia l’acord amb la propietat del 2010, que haurien -diuen- permès treure partit de pastilles contemplades com equipaments o industrial. En el període d’exposició pública del projecte, l’entitat ha presentat 4 al·legacions:

Val a dir que segons fonts municipals ara mateix s’està a l’espera que la propietat faci un últim tràmit administratiu abans que la Junta de Govern pugui trametre el document a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona, que haurà de dirimir si la planificació pot prosperar. Recordem que, segons assegura l’equip de govern, no és possible que prosperi perquè el projecte no compleix amb la normativa actual pel que fa a determinades modalitats d’habitatge social que s’hi contemplen.

Per últim, No+Pisos farà una nova trobada informativa oberta a tots els veïns el dia 21 de novembre al centre cívic per exposar el seu posicionament al voltant d’aquest afer i informar d’aquestes trobades amb els grups polítics i altres gestions que s’hagin fet: 

Més notícies

Cultura