Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 de juny de 2023

Eleccions municipals 2023

Eleccions municipals 2023

Navarro i Ripollès prometen feina i il·lusió davant el desencís dels grups que aspiraven a formar un govern alternatiu d’esquerres

Joaquim Aguilar
Moment en què Navarro rep la vara d'alcalde i pla general del nou plenari

Premià de Mar ja té nou alcalde, Rafa Navarro, i nou equip de govern, format pels 7 regidors d’Estimem Premià i els 3 d’ERC.

Dissabte, com passava arreu del país, es va celebrar també aquí el ple de constitució del nou Ajuntament i, seguint la litúrgia que estipula la Llei electoral, van prendre possessió del càrrec els 21 regidors que després van votar, i -un cop elegit com a nou batlle- Rafa Navarro també va prendre possessió d’aquest càrrec i va rebre la vara d’alcalde. Tot i que la suma de regidors del nou govern feia pensar que Navarro obtindria la victòria per haver encapçalat la llista més votada el 28 de maig, finalment no va fer falta acudir a aquest supòsit ja que el regidor del PP Joaquín Briones va votar per ell i per tant es va fer amb la majoria absoluta dels vots emesos. 

Un cop oficialitzat el nou plenari es va procedir a les intervencions dels grups, per qui aquesta vegada s’havia habilitat un faristol al centre de la sala a fi que poguessin dirigir-se d’una manera més adequada al públic que omplia l’espai. Els discursos dels uns i els altres van posar de manifest aviat el gran contrast entre l’estat d’ànim dels membres del govern i dels grups d’esquerres de l’oposició, que van expressar amb gravetat el seu desencís perquè no s’hagués consumat el pacte que buscaven, i que van denunciar -sobretot des de Crida i ECP- la decisió d’ERC d’optar per un altre acord. Al govern, però, com diem, tant l’alcalde Rafa Navarro com el nou 1r tinent d’alcalde Pep Ripollès es van mostrar pletòrics d’empenta i d’il·lusió, i el republicà després del ple va insistir en les raons del seu partit a l’hora de prendre aquest camí:

El PSC, segona força del ple i primera de la nova oposició, no va mostrar en el seu discurs el mateix grau de decepció ni els retrets cap a ERC que van expressar Crida i ECP, i la candidata socialista Luz Cánovas va explicar després del ple perquè el seu partit va preferir després de les eleccions buscar l’acord d’esquerres abans que la reedició de la sociovergència. L’escoltem a ella i a les candidates d’ECP, Elena Martín, i de Crida Premianenca, Marta Solà:

Finalment els regidors Josep Maria Cano i Joaquín Briones, de Ciutadans i el PP respectivament, van anunciar una oposició constructiva i responsable, i Briones va revelar en el seu parlament que havia votat per Navarro per posar de manifest -va dir- el compromís del seu partit perquè governin sempre les forces més votades a les urnes. 

Un parell de qüestions més al voltant d’aquest ple: hi van acudir representants de les plataformes ‘No+Pisos’ i ‘Nadons sense bressol’, per bé que van seguir la sessió des de l’exterior; en aquest sentit, la portaveu d’ECP Elena Martín va denunciar que no se’ls havia deixat entrar a la sala. I per últim també destaquem que immediatament després d’aixecat el ple es va fer un homenatge a qui haurà estat secretària municipal els últims 26 anys, Elisa Almirall, que va rebre un ram de flors i els aplaudiments de tota la sala.

Escolta el ple íntegre amb la narració de Premià Mèdia:

Mira l’enregistrament en vídeo de la sessió plenària:

YouTube player

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura