Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de novembre de 2023

Política

Política

Mor l’exregidor socialista Joan Garcia, de qui Maria Jesús Fanego elogia la seva “valentia, tarannà conciliador i humanitat” 

Joaquim Aguilar
Foto: PSC de Premià de Mar

Ahir va morir l’exregidor socialista premianenc Joan Garcia a l’edat de 69 anys a causa d’un càncer que patia des de feia anys. Garcia va ser regidor durant 2 mandats (de 1999 a 2007), en el primer dels quals formant part de l’equip de govern de Maria Jesús Fanego i com a responsable de l’àrea de serveis socials. Justament avui Maria Jesús Fanego en destacava atributs com la seva valentia, la seva humanitat i el seu esperit conciliador, i també remarcava que Garcia va ser l’artífex principal de la resolució del conflicte de la mesquita musulmana, que va sacsejar Premià de Mar a principis dels 2000:

La trajectòria política de Joan Garcia va començar els anys 80 del segle 20 a Torrelles de Llobregat (on va ser cofundador del partit en aquest municipi i també candidat a l’alcaldia), i a l’agrupació premianenca (on va arribar a finals dels 80) va formar part de l’executiva i, entre altres responsabilitats, va ser durant una etapa primer secretari. Amb posterioritat a la seva etapa com a càrrec electe a l’Ajuntament, i arran de la seva malaltia, va entrar a formar part de l’entitat Catalunya Contra el Càncer, de la qual va ser president. Escoltem l’actual presidenta Dolça Costa, que afirma que Garcia contagiava el seu caràcter positiu a qui l’envoltava:

Els últims temps també va representar el PSC al Consell d’Administració de l’empresa municipal Premià Serveis Municipals. Joan Garcia també va ser un participant asidu a tertúlies polítiques de Ràdio Premià de Mar, tant les que tenien una periodicitat setmanal com les que s’han fet tradicionalment de comentari i valoració de comicis electorals.

La vetlla de Joan Garcia es farà demà dissabte dia 11 a partir de les 15:30h al tanatori de les Corts i la cerimònia de comiat, també allí mateix, es farà diumenge a les 11h del matí.

Escolta l’entrevista a Maria Jesús Fanego:

Etiquetes:

Defunció | PSC

Més notícies

Cultura