Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

3 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

Mataró serà el 9 de novembre referent de ciutats cuidadores amb una jornada que aplegarà més de 200 professionals de l’àmbit sociosanitari

Joaquim Aguilar

El dijous 9 de novembre Mataró acollirà la primera jornada científica ‘Ecosistema de les Ciutats Cuidadores’, que aplegarà més de 200 professionals de l’entorn sociosanitari. Segons ha informat el consistori mataroní, la jornada -que es farà concretament al Tecnocampus- servirà entre altres coses presentar el nou CareCityLab i donar a conèixer 80 projectes de recerca i innovació sociosanitària impulsats al Maresme.

Segons han informat l’Ajuntament de Mataró i el Consorci Sanitari del Maresme (que participen del projecte) la jornada vol ser un espai de trobada d’investigadors, estudiants, empreses i professionals de l’àmbit de les cures. S’hi presentaran els resultats dels projectes de recerca i innovació que han desenvolupat fins ara els implicats en aquest projecte PECT (on destaca la creació, per part de l’Ajuntament mataroní, del CareCityLab, futur node central de l’ecosistema de ciutats cuidadores). Més concretament, la jornada contindrà ponències d’experts convidats, comunicacions orals, fira de grups de recerca, taller d’interacció entre els grups i una taula rodona per part de de pacients. 

Els PECT (Projectes d’especialització i competitivitat territorial) són projectes d’innovació i especialització territorial a través de la col·laboració d’entitats públiques i privades sense ànim de lucre, i estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional. El PECT Mataró-Maresme Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores té l’objectiu de desenvolupar i implementar nous models i solucions innovadores enfocades a l’acompanyament de l’envelliment actiu i a l’atenció de persones en situació de fragilitat o dependència per mitjà de processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre els agents implicats. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró, participat activament per la Fundació TecnoCampus, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i la Fundació El Maresme. També compta amb el suport del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació TIC Salut Social. 

La jornada serà inaugurada per l´alcalde de Mataró, David Bote, a qui acompanyarà el director de l’Àrea d’Estratègia i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Ramon Maspons.

Més notícies

Cultura