Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

11 de juny de 2024

Comarca

Comarca

Mataró ja té la nova Oficina d’Atenció i Intervenció en Ocupacions, impulsada pel PP i rebutjada pel Sindicat d’Habitatge

Joaquim Aguilar
David Bote i Núria Moreno en la presentació de la nova oficina (Ajuntament de Mataró)

Ahir es va presentar i posar en marxa a Mataró l’Oficina d’Atenció i Intervenció en Ocupacions, una nova instància demanada pel grup del PP en el marc de l’acord d’estabilitat que es va fer amb el PSC a l’inici del mandat i que va permetre l’aprovació del Pressupost. Segons informava el consistori, l’oficina té l’objectiu de coordinar l’atenció a la ciutadania i la intervenció de tots els serveis municipals amb competències en aquesta matèria. Més concretament, les seves tasques seran organitzar el servei d’orientació i informació jurídica a la ciutadania (a càrrec d’advocats especialistes designats pel Col·legi d’Advocats de Mataró); -coordinar l’actuació dels serveis municipals amb competències; conduir la interacció de l’Ajuntament amb l’administració de justícia, cossos policials i operadors immobiliaris; desplegar un protocol d’actuació; i establir un seguiment de casos d’ocupació considerats prioritaris. El servei d’aquesta oficina es prestarà a partir del 28 de juny els divendres al matí de forma itinerant en quatre espais municipals del municipi. 

L’acte de presentació del nou ens es va fer ahir a l’Espai Mataró Connecta i van oficiar l’alcalde, David Bote i la regidora de Mataró Segura, Núria Moreno, i també hi era el portaveu del grup municipal del PP, Cristian Escribano. Val a dir que durant la roda de premsa, segons explica el Capgròs, membres del Sindicat d’Habitatge de Mataró van irrompre a la sala per protestar contra la nova oficina: consideren que la lluita de l’Ajuntament contra les ocupacions conflictives acaba afectant de retruc els col·lectius més vulnerables, i recorden que el 90% dels immobles ocupats són propietat de fons voltor. La Policia Local va desallotjar a la força algunes d’aquestes persones. 

Etiquetes:

Habitatge | Mataró

Més notícies

Cultura