Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

18 de gener de 2023

Comarca

Comarca

Mataró inaugura oficialment aquest diumenge La Presó un cop completada la reforma i convida el ministre Iceta a l’acte

Joaquim Aguilar
Foto: Ajuntament de Mataró

Inauguració oficial aquest diumenge 22 de gener de l’edifici de La Presó de Mataró un cop finalitzada a tots els efectes la seva restauració i la seva transformació en un equipament cultural. De fet, ja fa un any que aquest immoble històric va convertir-se en la seu del M/A/C Mataró Art Contemporani (M/A/C), però faltaven encara completar alguns canvis infraestructurals, com la incorporació de l’escala fins a la coberta i l’ascensor fins a la primera planta.

Com informa el consistori mataroní en una nota de premsa, l’acte d’inauguració començarà a les 11 del matí amb l’obertura de portes, després s’oferirà una visita guiada als visitants conduïda per l’historiador Albert Güell (que donarà detalls sobre aquest edifici declarat Bé Cultural d’Interès Nacional), i a dos quarts d’una del migdia es faran els parlaments institucionals per part del ministre de Cultura, Miquel Iceta, l’alcalde de Mataró, David Bote i diferents representants de l’Ajuntament. Finalment s’oferirà un refrigeri artístic per part del Tiberi Club. 

L’Ajuntament fa notar que La Presó de Mataró és una construcció de gran rellevància en la història de l’arquitectura penitenciària; va ser construïda per l’arquitecte Elies Rogent i inaugurada l’any 1863, i constitueix el primer exemple d’aplicació del model panòptic a l’Estat espanyol. L’any 2001 l’edifici va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i el 2017 el Govern municipal va aprovar el nou projecte d’usos com a espai dedicat a les arts. Des del 2015 l’Ajuntament ha fet diferents intervencions per un import conjunt de 762.000€.

J.Aguilar

Etiquetes:

Mataró

Més notícies

Cultura