Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 d'octubre de 2023

Comarca

Comarca

Mataró fa un pas més en l’ús policial dels drons i comença a vigilar mercats de marxants

Joaquim Aguilar
El mercat a vista de dron (foto: Ajuntament de Mataró)

El recurs als drons com a eina de vigilància policial fa una passa més a Mataró, on el cap de setmana passat els van fer servir per tenir controlat el mercat del dissabtes al matí al polígon del Pla d’en Boet, on fins i tot van ser decisius per identificar un grup que venia fraudulentament bijuteria i productes tèxtils falsificats.

N’informava ahir El Capgròs: la policia mataronina ja havia fet servir drons però fins ara només per controlar actes massius com la Setmana Santa o Les Santes, i ara ho han començat a provar a fi d’intensificar la vigilància als mercats de marxants; ho han fet al Pla d’en Boet i ho faran també al de la Plaça de Cuba i al de Cerdanyola en coordinació amb la Direcció de Promoció de Ciutat. Segons indiquen, per garantir la seguretat ciutadana i la disciplina viària però també per comprovar que tots els paradistes venen amb llicències i respectant la normativa horària. 

Com diem, els drons van ajudar molt a identificar un grup coordinat de 8 persones que feien venda ambulant sense llicència de bijuteria i productes tèxtils falsificats. Concretament, la Policia Local va intervenir més d’una vintena de samarretes i equipacions d’equips de futbol falsificades, així com més d’un centenar de caixes amb peces de bijuteria.

Etiquetes:

Mataró | Policia

Més notícies

Cultura