Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 de juliol de 2024

Comarca

Comarca

Mataró, entre les ciutats catalanes a qui la Síndica de Greuges ha preguntat per protocols d’actuació per risc de suïcidi en casos de desnonaments

Joaquim Aguilar

Mataró i 11 ciutats catalanes més han rebut un requeriment de la Síndica de Greuges de Catalunya perquè se l’informi de si disposen de protocols quan es consideri que un desnonament ocasiona risc de suïcidi per part dels desnonats. N’informava ahir aquesta mateixa institució, que ha obert una actuació d’ofici arran del suïcidi de dues germanes hores abans de ser desnonades del seu habitatge al carrer Navas de Tolosa de Barcelona.

Segons explica el Síndic de Greuges en una nota de premsa, “les situacions de pèrdua d’habitatge o el risc de patir-les tenen conseqüències clares en la salut física i psíquica de les persones” i assenyala que des de principis d’any ja són cinc les persones que s’han tret la vida a Catalunya davant l’amenaça de la pèrdua de l’habitatge. És per això que la institució considera que els ajuntaments haurien de disposar d’un protocol de prevenció, i  ara els ho demana expressament, i més concretament els pregunta quina coordinació mantenen amb els agents de salut pública del territori i quina formació han rebut aquests agents per detectar situacions de risc. 

A més de Mataró, la pregunta s’ha formalitzat als consistoris de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Reus, Badalona, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura