Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 de desembre de 2023

Comarca

Comarca

Mataró cedeix formalment a la Generalitat la finca que acollirà el nou Hospital d’Atenció Intermèdia davant de l’Hospital de Mataró

Joaquim Aguilar
La finca que s'ha cedit a la Generalitat és actualment part d'un aparcament provisional de vehicles (foto: Ajuntament de Mataró)

A Mataró la Junta de Portaveus de l’Ajuntament va aprovar la setmana passada la cessió a la Generalitat de la finca que acollirà, abans de 5 anys, el nou Hospital d’Atenció Intermèdia, que se situarà just davant de l’Hospital de Mataró. Amb aquest tràmit administratiu, doncs, ja es podria donar curs a la licitació de les obres. 

Es tracta, com explica el consistori en una nota de premsa, d’una finca d’11.163 metres² que actualment serveix d’aparcament provisional de cotxes, i que com diem acollirà un nou equipament sanitari de 14.000 m2 que substituirà l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena: comptarà amb 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida, i també tindrà 82 places d’hospital de dia. 

L’actuació té un pressupost inicial de 13 milions d’euros i s’hauria d’haver dut a termee en el termini de 5 anys, que és el termini que es fixa en l’acord de cessió. Així mateix s’indica que l’equipament tindrà una funció sanitària i/o sociosanitària durant els trenta anys següents a l’acceptació de la cessió. 

Més notícies

Cultura