Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 de març de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

Manual d’ús del futur cotxe elèctric compartit entre Ajuntament i veïns

Joaquim Aguilar
Indret on quedarà estacionat de manera exclusiva el nou vehicle, a l'entrada a l'Ajuntament pel carrer del Nord

L’oficina Premià Energia ha explicat avui com funcionarà el futur servei de cotxe elèctric compartit entre Ajuntament i ciutadania que es posarà en marxa aviat a partir d’un acord amb la cooperativa Som Mobilitat. El contracte que s’ha formalitzat estipula que l’Ajuntament lloga en règim de renting el vehicle a Som Mobilitat durant un any per 600€ mensuals i amb un límit total de 1.500 hores d’ús. Quan s’activi el servei existirà una agenda oberta a la qual podran accedir, en condicions d’igualtat, treballadors municipals i veïns de Premià de Mar que siguin socis de la cooperativa. Escoltem l’Albert Puig, responsable de Premià Energia:

Segons Premià Energia, a l’hora de valorar aquesta prova es va contemplar fixar una franja horària per a l’Ajuntament i una altra per als veïns, però finalment es va optar per l’agenda oberta les 24 hores a fi, justament, que la prova serveixi per copsar el grau d’interès de la ciutadania sense restriccions horàries. I també ha de servir per saber si oferir el servei a través d’una empresa és la modalitat més adequada o bé si caldria fer-ho directament des de l’Ajuntament amb cotxes propis i un preu públic:

El cotxe estarà estacionat al carrer del Nord just davant de l’entrada a les dependències de l’Ajuntament a Ca l’Escoda, on hi ha un punt de recàrrega de vehicles, i justament ara mateix l’únic que falta perquè es pugui començar a oferir el servei és que es reactivi aquest punt de recàrrega i es formalitzi un contracte amb l’empresa que farà la gestió i el manteniment de tots els punts de recàrrega del municipi. Des de Premià Energia estimen que tot plegat podria estar en funcionament d’aquí a un mes. 

Com diem, els veïns que vulguin fer ús d’aquest vehicle hauran de fer-se socis de la cooperativa Som Mobilitat fent una aportació única inicial de 10€. A partir d’aquí, i utilitzant l’aplicació de la cooperativa, podran reservar el cotxe quan estigui disponible i pagar-lo segons les tarifes fixades per la cooperativa, i que actualment són de 4,5 €/hora o 45 €/dia.

Escolta les declaracions de l’Albert Puig:

Més notícies

Cultura