Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

L’Oficina d’Habitatge del Maresme ha tramitat aquest any ajudes al lloguer per valor de 6’45 milions d’euros, un 10’68% més que el 2022

Joaquim Aguilar
Espai des d'on atén a ca l'Escoda l'Oficina Comarcal d'Habitatge

El Consell Comarcal ha informat del volum d’ajuts al lloguer que ha tramitat aquest any l’Oficina d’Habitatge del Maresme, uns ajuts provinents de l’Agència d’Habitatge de Catalunya que en aquesta ocasió s’han concedit a 2.550 famílies maresmenques per un import total de 6.452.655€, quantitat que suposa un 10,68% més que el 2022. En total els expedients que s’hauran tramitat per atendre les sol·licituds hauran estat 3.326.

Els ajuts al lloguer que tramita l’Oficina d’Habitatge es dirigeixen a col·lectius com persones grans, joves o majors de 36 anys. En concret es dóna servei a 24 municipis del Maresme (el 53% de la població de la comarca), que són tots excepte Mataró, El Masnou, Malgrat de Mar, Calella, Sant Pol de Mar i Tordera que disposen d’oficina pròpia. L’oficina tramita aquests ajuts així com prestacions econòmiques d’especial urgència, de cèdules d’habitabilitat de segona ocupació i d’ajuts per a la rehabilitació. A més, presta el Servei d’intermediació hipotecària (SIDH) adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris i promou una Borsa de lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge de les persones residents a la comarca.

Més notícies

Cultura