Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 de gener de 2023

Societat

Societat

L’Oficina de Mediació fa balanç de 2 anys de servei i la regidora Guardeño s’emplaça a reforçar les polítiques que promoguin la cultura del diàleg

Joaquim Aguilar
Foto: Pixabay

Amb motiu del Dia Mundial de la Mediació el dissabte 21 de gener la setmana passada van parlar a l’Ona Maresme d’aquesta casa el responsable de l’Oficina Municipal de Mediació, Enric Álvarez, i la regidora responsable Pilar Guardeño, que van fer balanç d’aquest servei des que es va crear l’oficina (el desembre de 2020) i que van anunciar també propòsits de futur. Segons va explicar Álvarez, al llarg d’aquests dos anys i escaig (amb algun parèntesi temporal perquè el servei es va haver de licitar de nou el maig passat) s’han abordat un total de 76 conflictes, dels quals una vintena han desembocat en un procés de mediació. D’aquests, més de la meitat es considera que han quedat resolts. Pel que fa a la tipologia dels conflictes, guanyen de carrer els conflictes veïnals sobretot d’ençà de la pandèmia:

El volum de casos que s’atenen i la idiosincràsia local motiven que, segons va dir la regidora, la voluntat sigui la de reforçar el servei en el futur, que actualment atén la població 15 hores a la setmana. Segons Guardeño i Álvarez, és clau reforçar la cultura del diàleg i la convivència i passar d’una política reactiva a una política proactiva:

Com es va fer el 2021, ara des d’aquest servei es farà al llarg d’aquest any una nova enquesta entre la població per mirar de calibrar l’estat actual de la convivència al municipi. Recordem que amb motiu del Dia de la Mediació l’Ajuntament havia organitzat dos actes: un contacontes a la biblioteca i un taller adreçat a famílies demà al centre cívic.

Mira l’entrevista a Enric Álvarez i Pilar Guardeño:

YouTube player

J.Aguilar

Més notícies

Cultura