Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 de març de 2023

Comarca

Comarca

L’oficina comarcal d’habitatge va tramitar el 2022 un 38% més d’ajuts al lloguer que l’any anterior

Joaquim Aguilar

Els ajuts en el lloguer d’habitatges tramitats per l’Oficina d’Habitatge del Maresme al llarg de 2022 van créixer d’un 38,25% respecte l’any anterior, i l’import destinat a aquestes subvencions va augmentar d’un 15,55%.

N’informa el Consell Comarcal, que assenyala que en total al llarg de l’any es van tramitar 4.048 expedients de sol·licitud, el 60,5% dels quals va ser resolt favorablement facilitant ajudes a 2.422 persones per un valor global de 5.830.000 euros. La majoria de sol·licituds es van tramitar dins les convocatòries ordinàries i les específiques per a col·lectius, i 179 es van cursar dins les diferents línies de prestacions econòmiques d’especial urgència. 

Recordem que en virtut d’un conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya, l’Oficina del Consell Comarcal del Maresme dóna servei al 53% de la població del Maresme, la que correspon a 24 municipis, que són tots excepte Mataró, El Masnou, Malgrat de Mar, Calella, Sant Pol de Mar i Tordera que ja disposen d’oficina pròpia. L’oficina s’ocupa de la tramitació d’ajuts al lloguer, de prestacions econòmiques d’especial urgència, de cèdules d’habitabilitat de segona ocupació i d’ajuts per a la rehabilitació, i també presta el Servei d’intermediació hipotecària (SIDH) adreçat a les famílies amb dificultats i promou una Borsa de lloguer per facilitar l’accés a l’habitatge de les persones residents a la comarca.

Més notícies

Cultura