Segueix-nos!

Francesc Triola

16 de novembre de 2022

General

General

Llums de Nadal i emergència climàtica a la Tertúlia Política

Francesc Triola

Premià de Mar encendrà l’enllumenat de Nadal el divendres 2 de desembre malgrat la recomanació que ha fet la Generalitat que aquestes infraestructures comencin a funcionar el 12 de desembre per reduir el consum energètic. Ho va explicar ahir el regidor de comerç David Gutiérrez a la tertúlia política d’aquesta casa, que va dir que la decisió s’ha pres després de veure que Barcelona -que serveix, va dir Gutiérrez, de referència per la seva capitalitat- té previst fer-ho el 24 de novembre:

Al voltant del debat sobre la conveniència de mantenir aquesta despesa energètica els representants dels partits van mostrar-se majoritàriament partidaris de l’enllumenat excepte Crida Premianenca, que va denunciar que es mantingui aquest model en un context d’emergència climàtica. A l’altra banda, la resta de grups van considerar que els llums fomenten el consum durant la campanya nadalenca i, d’aquesta manera, afavoreixen el comerç local. Amb tot, també hi va haver una idea nova per part de Junts. Escoltem Gutiérrez, els regidors Jordi Estarlich de Crida i Lole Morilla d’En Comú Podem, i Leandre Molins de Junts:

Des d’ERC i Ciutadans es van posicionar a favor de l’enllumenat però la regidora republicana Sandra Rivera va dir que amb això no és suficient i que s’haurien d’incrementar les activitats de dinamització. Fem notar que la inversió que fa anualment l’Ajuntament en aquest enllumenat (per la reposició de llums) és de 10.000€.

Afegim, encara amb relació al consum elèctric de l’enllumenat, que el regidor Gutiérrez va explicar que a Premià de Mar la majoria de carrers tenen una sola línia per a l’enllumenat, de manera que no es pot discriminar entre llums de nadal i fanals, de manera que seria impossible programar horaris diferents de funcionament per una cosa i per l’altra.

Més notícies

Cultura