Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

29 de maig de 2024

Comarca

Comarca

Llum verda de Premià de Dalt al conveni amb la Generalitat per a l’ampliació de l’escola Santa Anna, que hauria de ser una realitat el 2026

Joaquim Aguilar
Entrada de l'escola Santa Anna (foto: Ajuntament de Premià de Dalt)

L’ampliació de l’Institut Escola Santa Anna de Premià de Dalt va fer ahir un pas decisiu perquè el ple municipal va aprovar per unanimitat el conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament per a l’execució de les obres. Segons aquest acord, el municipi cedeix el sòl per al nou edifici i aporta també un 30% de la inversió de les obres mentre que la Generalitat de Catalunya les executarà i prèviament en farà el projecte constructiu a partir d’un procés participatiu que ja s’ha dut a terme. Ens ho explicat el mateix alcalde Josep Triadó, que ha parlat de “bones notícies” però que ha fet notar que l’Ajuntament cedirà un terreny propi i hi posarà més de 2 milions d’euros tot i no tenir competències en aquest àmbit. També diu que segons el Departament l’edifici serà una realitat l’any 2026:

Recordem que aquesta ampliació, que permetrà donar cabuda a una línia d’ESO i dues línies d’infantil i primària, s’escometrà per donar resposta a les necessitat d’espai que van sorgir l’any 2019 quan el centre es va convertir en institut escola i va créixer  sensiblement la població estudiantil. La Generalitat va instal·lar mòduls prefabricats al pati i van començar les gestions per aconseguir el nou edifici, pel qual l’Ajuntament va oferir un terreny annex al recinte de titularitat municipal. 

Escolta les declaracions de Josep Triadó:

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura