Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

22 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

Lliurat ahir el 65è Premi Iluro a Mataró, on la Consellera de Cultura va anunciar un acord històric en matèria arxivística

Joaquim Aguilar
Moment en què la Consellera va lliurar el guardó (Foto: Ajuntament de Mataró)

Ahir es va lliurar a Mataró el 65è premi Iluro, que convoca la Fundació Iluro. A l’acte s’hi havia convidat la Consellera de Cultura Natàlia Garriga, que va aprofitar la seva presència a Mataró –com informava El Capgròs– per anunciar que el Departament ha arribat a un acord amb la Fundació i el Consell Comarcal del Maresme per a la cessió de les Col·leccions documentals especials de la fundació a la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, l’Arxiu Comarcal del Maresme conservarà la documentació, de gran valor històric i cultural, i la farà accessible al públic en general.

Pel que fa al premi Iluro d’aquest any el premiat va ser, segons informa El Punt Avui, Ricard Cantano pel treball ‘Del cabotatge mediterrani a la Carrera d’Índies. Canet de Mar i el comerç marítim català al segle XVIII’, centrat en les expedicions comercials marítimes canetenques. El vilassarenc Gonzalo Berger va tenir un accèssit per l’obra La Malatesta: voluntaris del Maresme a la Guerra Civil espanyola. Al llarg de l’acte també es van presentar les dues obres guardonades l’any passat, entre les quals hi ha la del premianenc Ramon Coll El santuari ibèric de la Cova de les Encantades del Montcabrer.

El jurat de la 65a convocatòria va estar presidit per Joaquim Nadal, conseller de Recerca i Universitats, a més de Jaume Dantí, Blanca Garí, Nicolau Guanyabens, Oriol Olesti i Roser Salicrú.

Etiquetes:

Mataró | Premi Iluro

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura