Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

5 d'octubre de 2023

Educació

Educació

L’Institut Premià de Mar viu com “un privilegi” disposar dels nous estudis esportius, que el converteixen en un centre únic a l’àrea Maresme i Vallès Oriental

Joaquim Aguilar
Pistes esportives de l'Institut Premià de Mar (Foto: Institut Premià de Mar)

El director de l’Institut Premià de Mar, Salva Redón, ha parlat avui sobre l’arribada al centre dels nous estudis de l’àmbit esportiu, que fan que aquest institut sigui l’únic de la delegació del Maresme i el Vallès Oriental que ofereix aquesta formació. Es tracta d’una modalitat acadèmica que permet, en 3 cursos, obtenir a la vegada un batxillerat esportiu i un grau mig de tècnic esportiu (de bàsquet, futbol, futbol sala, salvament i socorrisme i vela). Més concretament, els alumnes elegeixen un dels itineraris comuns de batxillerat, amb les seves assignatures troncals i les seves específiques, i en l’apartat de matèries optatives hi sumen el grau mig de tècnic esportiu, de manera que després d’aquests 3 anys poden tenir les dues titulacions. Redón afirma que és “una sort enorme i un privilegi” ser l’únic centre d’aquesta demarcació que ofereix aquests estudis, que de moment ha engrescat un total de 23 joves:

Segons el director la implantació dels nous estudis encara és molt recent i cap superar encara un cert procés d’adaptació, sobretot -diu- pel que fa a les particularitats que presenten els alumnes, que en la major part dels casos són joves que alternen els estudis amb la pràctica esportiva federada. Malgrat aquesta adaptació, però, diu Redón que la perspectiva és molt bona, i que fins i tot aspiren a obtenir el grau superior de tècnic esportiu a mig termini:

Escolta les declaracions de Salvador Redón:

Més notícies

Cultura