Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

19 d'abril de 2024

Comarca

Comarca

L’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena comença a abaixar la persiana

Joaquim Aguilar
Foto: Consorci Sanitari del Maresme

L’Hospital Sociosanitari de Sant Jaume i Santa Magdalena no podrà esperar que s’hagi fet el nou sociosanitari de Mataró (previst pel 2027) i haurà de quedar-se sense les 76 places que té actualment. Segons informava ahir el Consorci Sanitari del Maresme, l’antic edifici on s’ubica aquest hospital no compleix amb la normativa d’incendis i l’adaptació seria massa cara, de manera que en el decurs dels pròxims mesos aquestes places es reubicaran en altres centres o per mitjà de l’atenció a domicilis. 

La decisió ha estat consensuada amb el departament de Salut i l’Ajuntament de Mataró, però no significa que l’actual sociosanitari deixi de funcionar, perquè mantindrà de moment l’activitat ambulatòria (sense ingrés) a la planta baixa. I els interns actuals hi podran romandre fins que rebin l’alta, però no es faran nous ingressos. 

El procés de tancament d’aquest centre hospitalari obeeix, com diem, a l’anunci de construcció d’un nou Hospital d’Atenció Intermèdia (HAI) davant de l’actual Hospital de Mataró, un equipament amb 244 places d’internament que està previst que sigui una realitat el primer trimestre de 2027.

Més notícies

Cultura