Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de novembre de 2023

Comarca

Comarca

L’Hospital de Mataró participa d’un estudi que confirma els beneficis de la teràpia amb gossos per tractar trastorns mentals en adolescents

Joaquim Aguilar
Foto: Consorci Sanitari del Maresme

L’Hospital de Mataró ha pres part recentment, juntament amb l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida i l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid, d’un estudi per avaluar els beneficis de la teràpia assistida amb gossos en els tractaments de trastorns mentals d’adolescents. En total hi han participat 114 joves que patien, majoritàriament, trastorn de la conducta alimentària i altres amb trastorn de la conducta, de l’espectre autista o bé depressió. D’aquests, 32 entre 13 i 17 anys eren adolesents ingressats a la Unitat d’Aguts de Psiquiatria Infantojuvenil de l’Hospital de Mataró. 

Segons informa en una nota el Consorci Sanitari del Maresme, les sessions amb gossos han demostrat que, amb poques sessions, els gossos d’intervenció afavoreixen un clima de seguretat i confiança que ajuda a establir la relació terapèutica amb els adolescents, millorant la seva autoestima i disminuint l’ansietat, resultats que avalen aquest tipus d’intervencions com a complement als tractaments farmacològics.

Un dels aspectes més ben valorats, segons les conclusions que s’han publicat, és l’acceptació incondicional per part dels adolescents: asseguren que l’animal els accepta tal com són, els ajuda a oblidar els problemes i els aporta seguretat i confiança. A més, el gos és capaç de percebre quan se senten malament i consideren que ells fan sentir feliç l’animal. 

A més dels 3 hospitals, van participar del programa aportant sis gossos d’intervenció les associacions Itcan, Ilerkan i Animal Nature, i també hi van col·laborar l’empresa Purina, l’Oficina d’Intervencions Assistides amb Animals de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid i l’Institut de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol).

Més notícies

Cultura