Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

4 de juliol de 2024

Comarca

Comarca

L’Hospital de Mataró estrena Unitat d’Asma per oferir atenció integral a una afecció que el 2023 va registrar més de 400 casos a urgències

Joaquim Aguilar
Foto: Consorci Sanitari del Maresme

El Consorci Sanitari del Maresme ha informat aquesta setmana que ha començat a funcionar a l’Hospital de Mataró i ha rebut la preceptiva acreditació una nova Unitat d’Asma que conformen especialistes dels serveis de pneumologia, otorrinolaringologia i farmàcia. Segons expliquen, el nou servei té l’objectiu d’oferir una atenció integral als pacients amb aquesta patologia, garantir uns estàndards assistencials i oferir-los la possibilitat de participar en estudis clínics. També assenyalen que el servei de pneumologia de l’hospital visita cada any més de 200 pacients amb asma greu, i que durant el 2023 es van atendre al Servei d’Urgències més de 400 aguditzacions asmàtiques. 

L’asma, com fa notar el consorci, és una malaltia crònica de l’aparell respiratori en què els bronquis s’inflamen i el pas de l’aire s’obstrueix com a resposta exagerada a diversos estímuls de l’ambient. Afecta aproximadament 2,5 milions de persones a tot l’Estat i més de la meitat no tenen controlada la malaltia, cosa que ocasiona un nombre important d’ingressos i visites a urgències. 

Més notícies

Cultura