Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

24 de juliol de 2023

Comarca

Comarca

L’Hospital de Mataró crea una nova Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal, una afecció per la qual el 2022 es van atendre 500 pacients

Joaquim Aguilar
L'equip es conforma de 4 professionals (Foto: Consorci Sanitari del Maresme)

L’Hospital de Mataró ha posat en marxa la nova Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal, un nou servei format per tres metgesses especialistes en aparell digestiu i una infermera. Com informa el Consorci Sanitari del Maresme, el nou servei vol oferir una millor atenció als pacients per mitjà d’un accés directe als professionals de forma presencial, telefònica i telemàtica. Val a dir que durant el 2022 l’Hospital va atendre 500 pacients per aquesta patologia, 108 dels quals van ser diagnòstics nous.

La malaltia inflamatòria intestinal inclou la colitis ulcerosa i la malaltia de Crohn. És una patologia crònica i autoimmune de causa desconeguda que afecta 1 de cada 450 persones. Cada any es diagnostiquen 10.000 nous casos a tot l’Estat en gent d’entre 15 i 40 anys, i afecta igualment a dones i homes. Els principals símptomes són la diarrea, el dolor abdominal, l’anèmia o les fístules, i es tracta amb hàbits de vida saludables, medicació per controlar la inflamació i/o cirurgia (s’operen el 25% dels pacients). 

Més notícies

Cultura