Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 de juny de 2023

Política

Política

L’exregidora premianenca de Ciutadans Nieves Avendaño es converteix en alcaldessa de Rezmondo, un poble de Burgos de 25 habitants

Joaquim Aguilar
Nieves Avendaño i una vista de Rezmondo

La premianenca Nieves Avendaño, que ha estat regidora per Ciutadans a l’Ajuntament de Premià de Mar en el mandat 2019-2023, s’ha convertit després de les eleccions municipals de diumenge en la nova alcaldessa de Rezmondo, un petit poble de la província de Burgos de només 25 habitants i un cens electoral de 18 persones. I que està a uns 700 quilòmetres de Premià de Mar.

L’explicació és que Rezmondo és el poble natal del pare d’Avendaño (la família hi conserva una casa) i la premianenca manté molt contacte amb aquesta població i se n’hi va cada cop que pot. Davant el risc que el municipi pogués arribar a perdre aquesta condició i quedar-se sense Ajuntament propi, Avendaño va decidir fer el pas de presentar-s’hi com a única candidata de la llista de Ciutadans, competint amb una llista del PSOE (amb només 2 persones) i una altra del PP (també amb una sola persona). 12 de les 18 persones censades van donar-li suport i ara serà alcaldessa de Rezmondo. Ens ho explica ella mateixa, que diu que aquest poble és “la seva presa de terra”:

Rezmondo està en el club dels 100 municipis més petits d’Espanya. Avendaño no haurà s’haurà de traslladar-se a viure-hi sinó que exercirà el seu càrrec per via telemàtica i per mitjà del contacte diari amb un secretari posat per la Diputació Provincial. Un cop cada dos mesos, però, sí que s’hi desplaçarà per assistir el ple municipal:

El pròxim ple municipal de Rezmondo el conformaran 3 regidors que comptaran també amb l’assistència de dos funcionaris.

Escolta les declaracions de la Nieves Avendaño:

Etiquetes:

Ciutadans

Més notícies

Cultura