Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

26 de febrer de 2024

Infraestructures

Infraestructures

L’expropiació fa revifar la històrica plataforma Can Sanpere 100% Públic, que vetllarà perquè s’assoleixin els objectius que la van engendrar

Joaquim Aguilar
Manifestació organitzada per la plataforma l'any 2014 i recollida de signatures a la Gran Via l'any 2021

La històrica plataforma ciutadana Can Sanpere 100% Públic també s’ha pronunciat després que dijous passat es formalitzés oficialment l’expropiació de la finca. L’entitat, que va néixer fa 20 anys per reclamar, justament, l’adquisició de la parcel·la i per exigir el seu ús íntegrament públic, ha fet un comunicat on celebra la fita històrica i anuncia que reprendrà la seva activitat encaminada a l’assoliment dels objectius que la van engendrar. En conversa amb aquesta redacció, el portaveu Xavier Gascó ha explicat que paral·lelament a aquest propòsit hi ha el de reactivar i reforçar la implicació veïnal en el procés de definició dels usos de la finca. Aquesta funció s’exerciria en part per mitjà de la participació directa en les comissions que hi treballaran i que conformen consistori i Associació Can Sanpere, ja que la plataforma -que té molts membres associats- té la voluntat de participar-hi directament. 

Gascó ha recordat i posat en valor, amb relació a la seva intenció de tornar a actuar de corretja de transmissió entre la societat civil i l’Ajuntament, accions dutes a terme al llarg dels seus 20 anys d’història com les múltiples manifestacions que va organitzar (entre elles, una que va encerclar tota la finca), la recollida de 1.700 signatures o la pressió que es va exercir per tal que l’Ajuntament aprovés la catalogació com a BCIL de l’edifici central de la fàbrica. 

El comunicat també expressa “un sentit agraïment a totes les persones que han participat i donat suport al llarg d’aquests anys i a totes les que lluiten per un Can Sanpere del poble i pel poble”.

Vet aquí el comunicat íntegre de la plataforma:

Comunicat de la Plataforma Can Sanpere 100% públic, amb motiu de la recent signatura de l’acta d’expropiació.

La Plataforma per un Can Sanpere 100% públic, mantenint els seus objectius de zona verda, equipaments i preservació del patrimoni, comunica la seva satisfacció per la signatura de l’acta d’expropiació i pagament del preu just per part de l’ajuntament.

Al mateix temps manifesta la continuïtat en la seva activitat fins a assolir els objectius esmentats i que van motivar la seva creació ara fa més de vint anys. La Plataforma continuarà donant suport a la preservació del BCIL i a l’espai de gestió comunitària.

Un sentit agraïment a totes les persones que han participat i donat suport al llarg d’aquests anys i a totes les que lluiten per un Can Sanpere del poble i pel poble.

Etiquetes:

Can Sanpere

Més notícies

Cultura