Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

20 de maig de 2022

Educació

Educació

L’escola Sant Cristòfol celebra demà 50 anys amb els ulls posats en el nou projecte i l’esperança que s’esvaeixin els temors dels últims dies

Joaquim Aguilar

Demà dissabte se celebra la Festa dels 50 anys de l’escola Sant Cristòfol, una festa que s’havia programat inicialment fa un parell de mesos però que es va haver d’ajornar per l’amenaça de pluja. Avui la directora, Sònia Ribas, ha posat en valor la trajectòria pedagògica del centre al nostre municipi i ha parlat de la voluntat que tingui continuïtat, com a mínim, 50 anys més. Ens ha explicat què faran i ens hi ha convidat a tots:

La festa es farà concretament entre dos quarts d’11 del matí i dos quarts de 2 del migdia a les instal·lacions del carrer Núria 61. 

La commemoració arriba en un moment d’inquietud per part de la comunitat educativa arran d’un presumpte interès del Departament d’Educació de tancar i traslladar les aules d’infantil de la Gran Via: segons va explicar la mateixa escola, així els ho va donar a entendre en una visita recent, però converses de l’Ajuntament amb serveis territorials haurien desmuntat la sospita, com ens deia l’alcalde al ple municipal d’aquesta setmana. La directora s’ha congratulat que, com deia Rafa Navarro, tot hagi pogut ser a causa d’un error, i ha expressat el desig que finalment el Departament, com l’Ajuntament, faci costat al centre amb el nou projecte educatiu que prepara i permeti conservar aquest espai:

Afegim que ahir justament l’alcalde Rafa Navarro dedicava un post a aquest aniversari al seu compte de Facebook, on deia que l’escola porta “mig segle contribuint a la formació i la cohesió social de generacions i generacions de premianencs i premianenques”. També ens explicava que, com dèiem, Ajuntament i Generalitat porten mesos treballant amb l’escola per elaborar un “projecte educatiu disruptiu, agosarat, basat en l’art i la música, aprofitant sinergies amb l’ Escola Municipal de Música de Premià de Mar”, un projecte que hauria de “permetre, a més, conservar l’edifici de l’antiga “escoleta” de la Gran Via, en contra del que s’ha vingut comentant durant les últimes setmanes”. “Estem convençuts -acaba dient- que la Generalitat serà sensible a aquesta proposta i podrem caminar plegats i amb passes fermes”.

Més notícies

Cultura