Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

8 de març de 2023

General

General

Les treballadores del SAD iniciaran una recapta de diners per interposar una demanda si en una setmana no els ofereixen solucions a la seva reclamació del deute

Joaquim Aguilar
Les tres membres del Sindicat SAD que ahir participaven al MPM: Pilar Nogués, Lourdes Bernal i M.Jesús Vázquez

Tres representants del Sindicat del SAD (Servei d’Assistència Domiciliària) van ser ahir a Premià Mèdia per exposar la reclamació que estan fent des de l’any 2021 d’un deute de 8.645€ que els hauria deixat de pagar l’empresa que aleshores tenia la concessió del servei a Premià de Mar. Com vam explicar la setmana passada, es tractava de l’empresa SESMAR, que tenia la concessió en virtut d’un conveni amb el Consell Comarcal. SESMAR va començar a fer el servei el març d’aquell any però, com explicava l’Ajuntament en una nota de premsa, se li va rescindir el contracte “per mal funcionament”, i el servei es va adjudicar a una altra empresa (ara sense participació del Consell Comarcal). 

Segons denuncia el sindicat, la primera empresa va acumular un deute amb 17 treballadores, deute que la segona empresa es va negar a assumir. Des d’aleshores, segons el seu relat, han estat reclamant a l’Ajuntament i han mantingut nombroses reunions amb l’alcalde, i també han aconseguit una resolució favorable de la Inspecció de Treball. Des de l’Ajuntament, com informava la nota de premsa, el mateix alcalde ha reclamat al Consell Comarcal -a qui s’ha enviat fins i tot un ofici- que s’interposi una sanció a l’empresa SESMAR (que és una empresa mixta on participa el mateix Consell) per un import que serveixi per retornar els diners a les treballadores. 

A l’espera de veure quins efectes té aquest requeriment, el Sindicat del SAD anunciava ahir en aquesta casa que si d’aquí a una setmana no se’ls ofereix alguna solució de part d’Ajuntament, Consell Comarcal o de les dues empreses implicades, començaran a recollir diners per presentar una demanda col·lectiva contra totes quatre institucions. Escoltem la presidenta del sindicat Pilar Nogués:

Val a dir que aquesta redacció ha demanat al Consell Comarcal si s’havia respost d’alguna manera al requeriment de l’Ajuntament premianenc però de moment no hem obtingut resposta.

Etiquetes:

SAD

Més notícies

Cultura