Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

1 d'abril de 2010

Societat

Societat

Les parròquies de Sant Cristòfol i Santa Maria celebraran Via Crucis divendres i la Vetlla Pasqual dissabte

Joaquim Aguilar
La parròquia de Santa Maria de Premià de Mar realitzarà per primera vegada un Via Crucis pels carrers de la zona. Fins ara aquesta activitat, que es farà demà divendres a les 11 del matí, es feia a l’interior de l’església. La parròquia de Sant Cristòfol farà el seu tradicional Via Crucis demà a les set del matí. Dissabte a les 10 de la nit, totes dues parròquies convoquen els seus fidels a la Vetlla Pasqual.

La parròquia de Santa Maria de Premià de Mar realitzarà per primera vegada un Via Crucis pels carrers de la zona. Fins ara aquesta activitat, que es farà demà divendres  a les 11 del matí, es feia a l’interior de l’església. La parròquia de Sant Cristòfol farà el seu tradicional Via Crucis demà a les set del matí. Dissabte a les 10 de la nit, totes dues parròquies convoquen els seus fidels a la Vetlla Pasqual.

Avui és dijous sant i s’enceten uns dies de gran importància pels cristians, amb els actes que recorden la mort de Crist a la creu i la seva posterior resurrecció. A Premià de Mar no s’hi fan les processions característiques d’altres localitats. El que sí que es fan son els via crucis, literalment el ‘Camí de la creu’. Es tracta d’una pràctica devocional catòlica que recorda els moments de la vida de Jesús de Natzaret des que va ser fet presoner fins la seva crucifixió i sepultura.

En concret a la ciutat en tenim dos, i tots dos demà al matí. El primer serà el tradicional que organitza la parròquia de Sant Cristòfol a les set del matí. L’altre és una novetat, i l’organitza la parròquia de Santa Maria a les 11 del matí.

Pot cridar l’atenció que un acte com aquest es faci ales set del matí. De fet es desconeixen els motius, ja que ja es feia d’aquesta manera quan mossèn Miranda va arribar a la ciutat. En tot cas, com ens deia el mossèn, a aquella hora no hi ha trànsit.

A banda dels Via Crucis, les dues parròquies acullen dissabte a les deu de la nit la Vetlla Pasqual. Mossèn Miranda explicava que es tracta de l’acte més important que celebra la litúrgia cristiana al llarg de l’any.

La Vetlla Pasqual té una durada aproximada de dues hores., i per tant és previst que finalitzi als voltants de les 12 de la nit.

Etiquetes:

Setmana Santa

Més notícies

Cultura