Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 de febrer de 2023

Economia

Economia

L’equip de govern presenta formalment el projecte de Pressupost a l’oposició i ERC i Crida en fan les primeres valoracions

Joaquim Aguilar
Ajuntament de Premià de Mar

L’equip de govern ja ha presentat formalment als grups de l’oposició el projecte de Pressupost per 2023 un cop tancat el document, grups als quals ara ofereix la possibilitat de fer aportacions. La trobada es va fer divendres passat, i a l’espera d’obtenir detalls i valoracions del mateix govern, dos d’aquests grups ja han fet públiques algunes consideracions. Avui el principal grup de l’oposició, ERC, ha parlat d’un document “de transició” que no ofereix “grans sorpreses” ni fa grans inversions més enllà de la partida de la Mar Nova. Amb tot, ha dit el regidor Xavier Gatius, ERC veu debilitats en àmbits com la gent gran, l’habitatge o la promoció econòmica, i demanaran canvis en aquests capítols. Però el que més inquieta als republicans, segons Gatius, té a veure amb el model que s’aplica: ERC avisa del perill que suposa, diuen, que massa partides essencials recolzin en el romanent mentre es continuen demanant préstecs:

L’altre grup que s’ha pronunciat al voltant del projecte ha estat Crida Premianenca, un dels dos grups juntament amb Ciutadans que va reunir-se amb el govern quan s’estava confeccionant el document. En aquell moment Crida va plantejar 4 condicions que, segons el regidor Jordi Estarlich, el govern no sembla acceptar:

Malgrat aquestes distàncies, Crida anuncia “ànim constructiu” i insisteix que el context de crisi actual fa molt necessari disposar de Pressupost. Recordem que el propòsit inicial del govern era portar el projecte a aprovació del ple aquest mes de febrer, però el mateix alcalde va admetre fa pocs dies que serà “molt just” i que el més probable és que finalment es faci el març.

Més notícies

Cultura