Segueix-nos!

Francesc Triola

18 de novembre de 2022

General

General

L’arqueòleg premianenc Ramon Coll rep l’accèssit dels Premis Iluro 2022 per un treball sobre la cova de les Encantades del Montcabrer

Francesc Triola

L’historiador i arqueòleg premianenc Ramon Coll, que és tècnic del Museu de l’Estampació, va rebre ahir l’accèssit dels Premis Iluro de Mataró en la seva 64a edició. El jurat reconeixia concretament el seu treball sobre el santuari ibèric de la cova de Les Encantades del  Montcabrer. Segons ha destacat l’organització, en aquest treball Coll fa una detallada i exhaustiva anàlisi de les excavacions dutes a terme durant dècades en aquest indret i dels materials arqueològics localitzats d’aquesta cova-santuari ibèrica ubicada a la falda del Montcabrer. 

El Premi Iluro va ser per Xavier Alarcón i el seu treball ‘Història del castell de Mataró i dels seus senyors feudals. Estudi  dels vincles familiars i de vassallatge de les nissagues propietàries del castell mataroní  (1031-1419)’. Es tracta d’una monografia que compila, al llarg de gairebé quatre segles, la història d’aquest castell. 

El jurat de la 64a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica, humanitats i ciències socials estava presidit pel Conseller de Recerca i Universitats Joaquim Nadal, i l’acte de lliurament de premis es va fer ahir a l’Espai Escena i Pensament de l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro, a la Riera de Mataró, i va estar presidit per la Consellera de Justícia Gemma Ubasart i per l’alcalde de Mataró David Bote.

Més notícies

Cultura