Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

13 d'abril de 2022

Comerç

Comerç

L’àrea de fires es planteja crear un nou mercat d’alimentació i gastronomia que es faria cada diumenge

Joaquim Aguilar

L’àrea de fires de l’Ajuntament es planteja ara mateix la creació d’una nova activitat de periodicitat setmanal -cada diumenge- dedicada a l’alimentació de Km 0 i productes gastronòmics de qualitat. Ho va avançar ahir el regidor responsable, David Gutiérrez, a la tertúlia política d’aquesta emissora. Segons Gutiérrez, la primera edició de la nova fira mensual dedicada aquest àmbit (que tenia com a producte protagonista la maduixa) va recollir molt bones impressions i va fer pensar en reforçar l’aposta. També va dir, però, que una activitat com aquesta amb periodicitat setmanal ja no es pot considerar una fira sinó un mercat i demanaria fer una licitació:

En la tertúlia els grups polítics van defensar diferents models i enfocaments de fires, i en casos com el d’ERC o Crida Premianenca es va defensar que es reforcés la presència de comerços i productors locals, ja que en molts casos -van dir- els firaires vénen de fora i són els mateixos que trobarem a les fires d’altres poblacions. Fem notar, a tall d’anècdota, que en un moment donat de la tertúlia es va comentar la possibilitat de trobar un reclam exclusiu premianenc per dedicar-li una activitat firal: Leandre Molins, en nom de JxPdM, va recordar l’intent que es va fer els anys 90 del segle XX amb la tallarina, impulsat pel govern socialista de Maria Jesús Fanego, però cap dels representants dels altres grups no n’havia sentit a parlar mai:

Afegim per últim que Gutiérrez va avançar que la pròxima convocatòria dins el nou cicle de fires mensuals es farà el diumenge 24 d’abril i es dedicarà al món del vi.

Etiquetes:

Fires

Més notícies

Cultura