Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

9 de març de 2010

Comarca

Comarca

L’alerta del temporal es trasllada al litoral i RENFE talla la circulació entre Mataró i Vilassar de Mar

Joaquim Aguilar
Premià de Mar es va salvar ahir de patir incidències destacades com a conseqüència del tempesta de neu que va afectar tot el Principat. Policia, Brigada i l’empresa del servei de neteja estaven alertats, però finalment no es va fer necessària la seva actuació. Ara l’alerta s’ha traslladat al litoral com a conseqüència del temporal marítim. La força de les onades ha obligat RENFE a tallar la circulació de combois entre Vilassar de Mar i Mataró en ambdues direccions. Els trajectes es cobreixen amb un servei d’autobusos.

La R1 ha sofert retards tot el dia d'avui (foto: C.Solé)

Premià de Mar es va salvar ahir de patir incidències destacades com a  conseqüència del tempesta de neu que va afectar tot el Principat. Policia, Brigada i l’empresa del servei de neteja estaven alertats, però finalment no es va fer necessària la seva actuació. Ara l’alerta s’ha traslladat al litoral com a conseqüència del temporal marítim. La força de les onades ha obligat RENFE a tallar la circulació de combois entre Vilassar de Mar i Mataró en ambdues direccions. Els trajectes es cobreixen amb un servei d’autobusos.

Ens diuen els que gaudeixen de les estadístiques que ens hem de remuntar al 1996 o fins i tot al 1985 per recordar al Maresme una nevada com la que ens va caure ahir. Portem prop de 24 hores sentint cròniques que arriben d¡arreu del país explicant-nos les greus problemes que la nevada ha provocat arreu del Principat, i de manera especial a zones ben poc acostumades a la neu com seria el cas de la ciutat de Barcelona. Una situació com aquesta hauria de fer témer que Premià de Mar estigués patint situacions similars. Des d’aquesta redacció ens vam posar en contacte ahir a la tarda amb la Policia Local i la regidoria de Medi Ambient per saber com estava la situació i ambdues entitats ens van tranquil·litzar explicant-nos la normalitat que es vivia a la ciutat. Això, sí, calia esperar fins a aquest matí perquè la possible baixada de les temperatures per sota dels zero graus, podia sonar problemes seriosos aquesta matinada.

Hem buscat avui la regidora de medi Ambient, Marisa Farreras, perquè ens expliqui com ha quedat finalment la situació a Premià de Mar. Pel que ens diu, hem estat de sort. Farreras ha recordat que la ciutat compta amb un pla de Protecció Civil que no ha calgut activar en aquesta ocasió.

Amb tot, la tranquil·litat encara no ha arribat a la ciutat. Ara l’alerta se situa a la línia del litoral on estem patint un important temporal de mar. Marisa Farreras destaca que les onades impacten molt fort i que estan pendents de l’afectació que pugui haver al sender de vianants.

L’afectació del temporal marítim porta afectant durant tot el dia la línia R1 de Rodalies, la que passa per Premià de Mar. Segons informa RENFE, des d’aquest migdia està tallada la circulació entre Mataró i Vilassar de Mar com a conseqüència del fort onatge que hi ha a la zona. Renfe ha habilitat un servei d’autobusos per cobrir aquest servei. La resta de la línia pateix retards d’entre 15 i 25 minuts.

Etiquetes:

Renfe | Temporal

Més notícies

Cultura