Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

25 de juliol de 2012

Política

Política

L’alcalde Buch assisteix a una assemblea d’indignats que aplega més de cent persones a la plaça Nova

Joaquim Aguilar

Tal com es va comprometre el passat dimecres, Miquel Buch participar ahir a la tarda de l’assemblea d’indignats de Premià de Mar. El tema principal de la trobada celebrada a la plaça Nova era la presumpta agressió a un jove per part de la Policia Local, tot i que també van sortir altres temes com les zones blaves d’aparcament i la mobilitat per les persones amb discapacitat. En la seva intervenció final, l’alcalde Miquel Buch va plantejar als indignats la possibilitat d’obrir un procés participatiu que serveixi per a replantejar el model de Polica Local. Així, si l’assemblea d’indignats hi vota favorablement, l’Ajuntament obriria aquest procés a tots els ciutadans.

Buch també va respondre a les preguntes dels indignats explicant que té un informe on la policia exposa la seva versió dels fets ocorreguts el 9 de juliol, però que hi ha una investigació en marxa i que, per tant, actuar abans que hi hagi un veredicte seria estar prejutjant. Segons Buch, la Policia Local està especialment entrenada en mediació perquè ha de ser el més preventiva possible.

En acabar la trobada, de gairebé una hora i mitja de durada, Ràdio Premià de Mar va recollir el testimoni d’algunes de les persones que havien intervingut en l’assemblea. En general, els assistents van celebrar la presència de l’alcalde com un fet molt positiu, però van coincidir que van trobar a faltar uns resultats més concrets.

Tot i que en el moment d’inici de l’assemblea només hi havia una vintena d’indignats, de seguida es van anar aturant més premianencs que al passar per la plaça es trobaven amb l’assemblea, arribant a superar el centenar. Miquel Buch va assistir a l’assemblea acompanyat per la gerent de l’Ajuntament, Alícia Romero.

Més notícies

Cultura