Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

23 d'octubre de 2023

Sanitat

Sanitat

L’Ajuntament ja ha fet arribar a Salut la petició perquè els consistoris premianencs i la Comissió de Sanitat es reuneixin amb el Conseller Balcells

Joaquim Aguilar

L’Ajuntament ja ha formalitzat una petició telemàtica per reunir-se amb el Conseller de Salut Manel Balcells, reunió impulsada per la Comissió per una Sanitat Pública de Qualitat. Aquesta entitat va reunir-se dijous passat amb l’alcalde Rafa Navarro i la regidora de salut Magda Franquesa i avui des d’aquesta plataforma el portaveu Joan Vergara parlava d’una gran sintonia pel que fa a les mancances actuals de l’atenció primària a l’Àrea Bàsica de Premià. Segons ha dit, d’aquella reunió en va sortir el compromís de l’alcalde Rafa Navarro d’iniciar les gestions perquè se celebri la trobada amb el Conseller Balcells, gestions que com diem ja s’han dut a terme aquest matí. Està previst que vagin a la trobada els dos ajuntaments premianencs i representants de les tres entitats que conformen la comissió:

El document virtual que l’Ajuntament ha tramès a la Generalitat per sol·licitar aquesta reunió d’acompanya de les 4.163 firmes de suport que ha recollit la comissió els últims mesos, i en la part expositiva l’Ajuntament assenyala les “importants mancances en matèria d’atenció primària, especialitats i proves diagnòstiques que pateixen Premià de Mar i Premià de Dalt, estranyament aplegades -subratlla- en una única Àrea de Salut Bàsica amb prop de 45.000 usuaris”. També s’hi denuncia “manca de personal als CAPs, rotació excessiva –i sovint no informada a aquest Ajuntament- dels seus responsables i que l’evolució del CAP Víctor Català no ha comportat cap tipus d’augment de personal ni de serveis”. 

A l’espera que es materialitzi la reunió a Barcelona amb Balcells l’entitat ja ha convocat una nova concentració popular pel dissabte 11 de novembre al matí, aquest cop davant el CAP Víctor Català.

Notícies relacionades

Més notícies

Cultura