Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

17 de juny de 2022

Economia

Economia

L’Ajuntament es dota d’una nova eina de control dels contractes menors a proposta d’ERC, i ara caldrà configurar-la

Joaquim Aguilar

El ple municipal ha aprovat aquesta setmana la creació d’una nova instància que tindrà la missió de controlar i fiscalitzar els contractes menors que d’ara endavant formalitzi l’Ajuntament. Es tracta d’una comissió informativa que va proposar el març passat el grup d’ERC i que ha demanat una modificació del ROM, justament per obrir la porta a la creació d’aquest tipus d’instàncies.

La proposta va obtenir el suport de tots els grups municipals, que van coincidir a dir que tot i els avantatges d’aquesta modalitat de contractació (perquè agilita notablement l’acció municipal), en moltes ocasions poden propiciar pràctiques de clientelisme, i també van assenyalar que els últims informes d’intervenció al respecte han parlat d’un cert abús. Escoltem el portaveu d’ERC, Pep Ripollès, que exposa la naturalesa d’aquest tipus de contrates i explica l’esperit de la proposta:

Com diem, els grups del govern també s’hi van avenir, i l’alcalde Rafa Navarro va afirmar que aquesta nova eina demostrarà que “no hi ha res a amagar” i que la feina dels tècnics municipals “és impoluta”. També fa notar Navarro que ara caldrà dissenyar “les regles del joc”:

Més notícies

Cultura