Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

7 de juny de 2024

Medi Ambient

Medi Ambient

L’Ajuntament envia a totes les cases un tutorial sobre el tancament dels contenidors, que comença dimecres vinent

Joaquim Aguilar
Plànol amb les etapes de tancament dels contenidors per sectors (Ajuntament de Premià de Mar)

Des d’ahir els domicilis premianencs estan rebent una comunicació de l’Ajuntament on se’ls informa, com avançava Premià Mèdia dimarts passat, que el dia 12 es començaran a tancar progressivament els nous contenidors de brossa després que hagin estat funcionant oberts des del 21 de març, quan van començar a instal·lar-se. Com s’indica en aquesta carta, ja aquesta setmana els veïns poden fer comprovacions del sistema i de l’illa de contenidors que tenen assignada utilitzant la seva targeta o l’aplicació del mòbil (el lector digital confirmarà amb un senyal verd si és l’illa assignada o no), i en cas de voler canviar de bateria es pot sol·licitar presencialment a l’OAC. La consulta sobre l’illa assignada també es pot fer al web rebonica.pdm.cat.

Com diem, el dia 12 de juny, dimecres de la setmana que ve, es començaran a tancar contenidor en 3 grans etapes: del 12 al 14 de juny, bateries de la part de ponent, nucli antic i barri Banyeres; del 17 al 21, sector de llevant, Can Ferrerons i barri Cotet; i finalment, del 24 al 28 de juny, de Gran Via en amunt entre les carreteres de Premià de Dalt i Vilassar de Dalt. Com explicava el regidor de medi ambient Pep Ripollès, durant tot aquest procés treballarà un equip d’assessors a les mateixes bateries de contenidors que ajudarà la ciutadania a resoldre dubtes i incidències:

Aquest equip actuarà de forma itinerant per les diferents bateries de cada sector en horari de matí i tarda i els dissabtes al matí. 

En la seva carta l’Ajuntament informa d’altra banda que les persones amb malalties o discapacitats que estiguin obligades a utilitzar residus sanitaris podran fer servir els contenidors de rebuig sense que quedi reflectit en la seva taxa de la brossa, i que ho han de comunicar a través d’una instància genèrica que trobaran al web municipal. També recorda que es manté el servei gratuït de recollida concertada de restes de poda i jardineria, voluminosos i electrodomèstics (a través del telèfon 606 99 56 70) i també els serveis de la deixalleria mancomunada al polígon de La Suïssa i la deixalleria mòbil.

Etiquetes:

brossa

Més notícies

Cultura