Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

21 de febrer de 2023

Medi Ambient

Medi Ambient

L’Ajuntament dóna més detalls sobre el nou servei de neteja i anuncia accions per orientar veïns i comerços en les noves dinàmiques

Joaquim Aguilar
Un dels canvis principals serà l'ús de contendors intel·ligents que demanaran la identificació de l'usuari (Foto: Ajuntament de Premià de Mar)

L’Ajuntament informava divendres passat de l’aprovació al ple de l’adjudicació del nou contracte de la neteja a l’empresa Acciona Servicios Urbanos SL i detallava algunes de les noves prestacions que tindrà el nou servei, el plec de clàusules del qual ja es va confeccionar amb l’afany de millorar no només la neteja sinó també els índexs de reciclatge. Així, la nota de premsa indica que augmenten el personal i les hores de servei (especialment les tardes i els caps de setmana i durant l’estiu) i que es reforça la neteja de les platges, que es netejaran tot l’any (especialment durant la temporada de bany) amb més personal, nous punts verds i un nou tractor amb màquina garbelladora. Justament en matèria de maquinària s’indica que l’empresa disposarà de nous vehicles més eficients i menys contaminants, com ara noves escombradores elèctriques. 

En matèria de reciclatge els arguments principals són els nous contenidors intel·ligents per a les fraccions de rebuig, orgànica, paper i cartró i d’envasos, que funcionaran mitjançant un sistema d’identificació dels usuaris, i uns contenidors que ja no funcionaran amb descàrrega lateral (comptaran amb un sistema que els elevarà per ser buidats) de manera que podran instal·lar-se a més indrets. També destaca el servei de recollida porta a porta al comerç de totes les fraccions, un nou servei de recollida de restes vegetals a les llars, recollida de roba per mitjà de contenidors i papereres que admetran la recollida selectiva d’un mínim de dues fraccions. 

Finalment s’informa del calendari que ara hauria de seguir la implantació del nou servei: s’espera que el 2n semestre d’aquest any ja arribin els canvis en la neteja viària, que l’últim trimestre s’implanti la nova recollida a comerços i que el primer trimestre de 2024 comenci la recollida amb nous contenidors intel·ligents. I abans que comenci tot plegat s’anuncien campanyes explicatives a la ciutadania i al comerç.

Més notícies

Cultura