Categories
Medi Ambient
L’Agència de Residus confirma a l’alça les dades de recollida selectiva de 2024 i Ripollès anuncia que aviat es podrà llançar la brossa a qualsevol illa de contenidors

L’Agència Catalana de Residus ja ha publicat dades definitives sobre la recollida selectiva a Catalunya per municipis i per tant ja existeix un índex oficial respecte del que va passar a Premià de Mar el 2024, 6 mesos després que s’implantés el nou model de recollida. Ho va anunciar ahir el regidor de medi ambient Pep Ripollès durant l’audiència pública de forma sobtada i poc després l’Ajuntament n’informava amb una nota de premsa: l’informe d’aquesta agència indica que l’índex final de recollida selectiva de l’any passat va ser del 57’53%, és a dir, gairebé un punt per sobre de les dades provisionals (però també oficials) que es van donar el març passat (aleshores faltava afegir-hi les dades de deixalleria, olis i roba) i 14’19 punts per sobre de l’índex de 2023, un repunt que situa Premià de Mar com el municipi del Maresme que més haurà crescut en recollida selectiva. Escoltem la primícia de Ripollès a l’audiència pública just abans de presentar la pregunta d’una veïna:
Les xifres oficials indiquen, així mateix, que Premià de Mar obté el millor índex de la comarca de municipis de més de 20.000 habitants i que passa del lloc 24 que ocupava l’any 2023 en recollida selectiva al lloc número 13 del rànquing, i que queda gairebé 10 punts per sobre de la mitjana comarcal (que és del 47’71%). A nivell comarcal és remarcable també que 15 municipis maresmencs van quedar el 2024 per sobre del 55% per demanava per aquest any la Unió Europea, però que n’hi ha (entre ells municipis importants com Mataró o Pineda) que encara queden força lluny.
Els anuncis de Pep Ripollès no es van quedar aquí. Uns minuts després, i d’una forma igual de sobtada, va avançar que ben aviat (durant aquest estiu o el mes de setembre, va dir) s’aixecarà una de les disposicions troncals del nou sistema de recollida; l’assignació d’illes de contenidors en funció del carrer de residència, que actualment fa que els veïns tinguin només dues illes assignades. Segons va dir, les dades obtingudes permeten ‘concedir’ aquest vot de confiança als veïns:
Ripollès ha explicat avui a Premià Mèdia que la idea de fer aquestes assignacions tenia a veure amb la voluntat de discriminar els resultats per zones i poder intervenir de forma específica a les illes més problemàtiques, però que els índexs que ara s’han obtingut confirmen que majoritàriament els premianencs s’han adaptat correctament al nou model i es pot aixecar aquesta mesura. També ens ha dit que al llarg d’aquests mesos han estat molts els veïns que ho havien demanat.
Etiquetes:brossa | Reciclatge
Notícies relacionades