Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

14 de juliol de 2023

Educació

Educació

L’AFA de la Mar Nova celebra que les obres del nou centre ja tinguin data i ja parlen de fer “una gran festa”

Joaquim Aguilar
Recreació virtual del futur edifici a partir del primer avantprojecte

L’Ajuntament informava ahir que les obres de construcció de la nova escola Mar Nova començaran el juny de 2024. Després de la reunió que es va celebrar dimecres a Barcelona entre els representants premianencs i el Departament d’Educació, que va servir -en paraules de la regidora premianenca Elisenda Busquets- per “encarrilar definitivament” el procés després de mesos de bloqueig, ahir al migdia el consistori ja posava data a l’inici dels treballs, abans dels quals caldrà però superar altres tràmits com la licitació de l’obra i del projecte i la redacció d’aquest últim. També informava ahir l’Ajuntament que un cop s’iniciïn les obres la durada prevista de l’actuació serà d’un any.

Davant d’aquest anunci, que arriba com dèiem després de mesos sense avançar a l’espera que s’actualitzés el conveni entre Ajuntament i Generalitat, hem demanat reaccions a l’escola, a la direcció i a l’AFA. Des de l’AFA la presidenta de l’entitat, la Ruth Morillas, ha expressat la seva satisfacció pel fet que s’hagi desbloquejat el procés i que les obres tinguin data, però abans ha llançat un retret al govern:

Malgrat aquesta queixa, com diem, Morillas ha parlat d’una fita molt important i ja ha començat a parlar d’una gran festa d’inauguració, però també ha lamentat el temps que els alumnes hauran de conviure amb les obres:

De moment no hem obtingut resposta de la direcció de l’escola. Recordem que a la reunió de dimecres van anar-hi una delegació de l’Ajuntament encapçalada per l’alcalde accidental, Pep Ripollès i la regidora d’Educació, Elisenda Busquets, juntament amb la directora de l’escola Mar Nova, Magda Roman. Per part de la Generalitat van assistir el director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra;  el director dels Serveis Territorials d’Educació al Maresme-Vallès Oriental, Simó López Xirau; i la subdirectora general de Construccions, Manteniment i Equipaments de Centres Públics, Imma Buxadera.

Escolta les declaracions de la Ruth Morillas:

Més notícies

Cultura