Segueix-nos!

Joaquim Aguilar

10 de maig de 2024

Habitatge

Habitatge

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme, entre les 7 entitats catalanes que impulsen el nou Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya

Joaquim Aguilar
Captura del primer vídeo que ha publicat el nou sindicat (SHSC TW)

El dia 25 de maig es presentarà formalment el nou Sindicat d’Habitatge Socialista de Catalunya (SHSC), que s’ha començat a anunciar aquests dies per xarxes socials i que impulsen 7 entitats de Barcelona i rodalia inscrites en aquest àmbit de lluita social. Entre elles, la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme i també el Sindicat d’Habitatge de Mataró. Ahir aquesta nova organització feia una primera aparició pública per mitjà d’una roda de premsa prèvia a la presentació oficial davant la Cambra de Propietaris de Catalunya. Segons explica una publicació del mitjà Horitzó, el nou sindicat neix a les portes d’unes eleccions al Parlament i enmig d’una campanya “on els polítics professionals no han parat de fer propostes buides en matèria d’habitatge”, i per això el col·lectiu anuncia la voluntat “de trencar amb la dependència de partits socialdemòcrates” i afirma que “només la classe treballadora podrà defensar els interessos de la classe treballadora”.

També estan a l’origen d’aquest nou sindicat, juntament amb les dues organitzacions maresmenques, sindicats dels barris barcelonins del Raval, Casc Antic i Eixample i també de l’Hospitalet i del Baix Llobregat. Com diem la presentació oficial la faran el 25 de maig als Jardins de Rubió i Lluch, a Barcelona. 

Més notícies

Cultura