Segueix-nos!

Francesc Triola

2 de gener de 2023

General

General

La regidora Pilar Guardeño demana més educació ciutadana per donar resposta a situacions de violències masclistes

Francesc Triola

La regidora delegada de Salut, Dona i Igualtat, Pilar Guardeño ha fet una crida a la sensibilització davant l’increment de feminicidis d’aquest final d’any.
En tot l’any 2022 a Catalunya, han estat 12 els feminicidis comptant també els crims comesos per agressors fora de l’àmbit de la parella, dos han passat aquest desembre. La regidora responsable de dona i d’Igualtat, Pilar Guardeño, ha volgut fer un balanç del passat 2022 fent una crida a no quedar-nos de braços plegats. Si la violència masclista és estructural, diu, només podem combatre-la des de la sensibilització i l’educació ciutadana.


La violència contra les dones és una violació dels drets humans i constitueix un dels principals obstacles per aconseguir una societat igualitària i plenament democràtica. El concepte i el potencial abast del feminicidi és complex, ja que engloba una sèrie de fenòmens que van des de la violència sistèmica i la impunitat, fins a l’homicidi de dones pel simple fet de ser dones segons declaració de les Nacions Unides, l’any 2007. El feminicidi està conformat pel conjunt de fets violents misògins contra les dones que impliquen la violació dels seus drets humans, atempten contra la seva seguretat i posen en risc la seva vida.

Més notícies

Cultura